Patchworkclub Gerlinde – Iedere laatste vrijdag/zaterdag van de maand, aanvang 9.30 uur (duur 3 uur)    €17,50 Onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus kan iedereen aan zijn eigen project werken. Zij geeft u de hulp en begeleiding om met uw project te vorderen. Ook voor mensen die het quilten willen leren, kunnen zich aan melden bij deze patchworkclub. Opgave vooraf is verplicht ivm het beperkt aantal deelnemers.

 

Gerlinde Dahlhaus Webbargello      € 47,50Donderdag 17 feb, 10.00 uur

In deze workshop maakt u een web-bargello naar ontwerp van Gerlinde. Het patroon is naar eigen wens te gebruiken er zijn meerdere patronen beschikbaar. Wij adviseren u om uw eigen naaimachine mee te nemen voor het beste resultaat. Mocht dit niet lukken, hebben wij altijd wel een naaimachine welke u kunt lenen. Uiteraard is de koffie, thee en iets lekkers inbegrepen

 

Corrie Azink Japanse Puzzel  € 55,00Woensdag 26 januari , aanvang 10.00 uur

Deze quilt is echt een puzzel om te maken. Maar met de hulp van Corrie komt het helemaal goed. Met de hand of met de machine, dat mag u zelf bepalen.De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers.

 

Marijke Hoek Moderne glas-in-lood      € 47,50Vrijdag 11 februari 2022, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Marijke Hoek, houden we in 1 dag. We leren een leuke snijtechniek en glas-in-lood techniek. De blokken worden bij voorkeur met de machine genaaid, zo krijgen we meer gedaan op 1 dag. Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Ans Lamers Miss Doodely the Cat           € 47,50Zaterdag 19 februari 2022, aanvang 10.00 uur

Wie durft het aan om met mij aan de slag te gaan?|Ik ben een poes zonder en er mag rustig een steekje los zitten….. Een hele leuke workshop, waarbij we gaan zentanglen met de naaimachine. Dit klinkt spannend, maar valt reuze mee. De poes wordt op de stof getekend, waarna we haar gaan “overtrekken” en “intekenen” met de naaimachine.Door het gebruik van leuke garens en eventueel een kleurtje te geven wordt het een eigenwijze poes.Je hoeft geen ruime ervaring te hebben met vrij machinaal quilten. Met zentanglen krijg je vanzelf “feeling” en handigheid in het vrij machinaal quilten. De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch

 

Ans Lamers Paasquilt            € 47,50Zaterdag 12 maart 2022, aanvang 10.00 uur

Tijdens deze cursus gaan we vooral machinaal appliqueren. We leren de techniek met de applique pressing sheet en gaan met fliesofix aan de slag. U mag zelf kiezen welke patronen u wilt maken en hoe groot uw quilt wordt. Er is dus veel ruimte voor eigen fantasie.De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch

 

Corrie Azink workshop Kleurenleer € 25,00Woensdag 30 maart, aanvang 10.00 uur

Vaak toch een van de moeilijkste dingen in het quiltproces: stoffen en dus de juiste kleuren uitzoeken. Met deze workshop kleurenleer leert u waar u op moet letten en waarom bepaalde kleuren bij elkaar passen en andere kleuren juist niet. De cursus bestaat uit 1 les (een ochtend).Kosten zijn inclusief koffie, thee en lekkers

 

Gerlinde Dahlhaus Babyblocks plus       € 47,50Vrijdag 23 april 2022, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Gerlinde Dahlhaus, wordt gegeven in 1 dag. Deze workshop werken we bij voorkeur met uw eigen naaimachine, zo krijgt u meer gedaan op 1 dag. Naast de reguliere babylocks, bij de meesten welbekend, geven we een extra dimensie aan dit patroon. Hoe leuk is dat? U ziet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kosten zijn inclusief koffie, thee lunch en iets lekkers.

 

Corrie Azink Foundation paper piecing € 55,00Vrijdag 4 maart 2022, aanvang 10.00 uur

Foundation Piecing is een mooi secure techniek waarbij u het patroon tekent op paier, L11, stik&trek of een andere ondergrond. Daarna gaat u de stof op deze ondergrond naaien. Afhankelijk van het materiaal dat u gebruikt, haalt u de ondergrond na het naaien weer weg. Er zijn minimaal 2 patronen waar u uit kunt kiezen. Er wordt bij voorkeur met uw eigen naaimachine gewerkt. De cursus bestaat uit 1 les (1dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Liesbeth Wessels Art Quilt Bee  €9,00Laatste donderdagmiddag van de maand 2022 9.30 & 13.30 uur VOL

Heb jij zin om te experimenteren met stof en materialen? Wil je samen nieuwe dingen bedenken en maken? Met zijn allen technieken uitproberen waarbij plezier en gezelligheid centraal staan? Geef je dan op voor de Art Quilt Bee die gehouden gaat worden bij The Quilt Cottage in Winterswijk. Iedere laatste donderdag van de maand willen we een middag bijeen komen om samen met Liesbeth Wessels gezellig met art quilten bezig te zijn. Het is een nieuw op te starten project, dus iedereen heeft nog inspraak over de inhoud en vormgeving hiervan. Kosten voor de koffie en thee zijn €4,- per middag. Kosten voor de materialen in overleg. Bij voldoende deelname starten we in oktober 2021.

 

Marijke Hoek Teckelquilt                 € 47,50Zaterdag 16 april 2022, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Marijke Hoek, houden we in 1 dag. Met de techniek foundation piecing is er zoveel mogelijk, dit keer maken we teckeltjes! De blokken kunnen met de hand  of machine worden genaaid.Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Corrie Azink Makkelijke Opbergers        € 55,00Woensdag 18 mei 2022, aanvang 10.00 uur

Deze makkelijke opbergers zijn in verschillende maten en met eigen stof keuze te maken. Onder begeleiding van Corrie Azink maakt u met uw eigen naaimachine een leuke opbergbak met binnenvakken. Lekker praktisch en ook leuk om weg te geven aan vriendinnen. De cursus bestaat uit 1 les (1dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

 

Op deze pagina maken we bekend welke cursussen en workshops gegeven zullen worden.In verband met het corona virus zijn alle workshops tot en met 1 juni afgelast.

Wij houden u op de hoogte!

U kunt ons ook op facebook volgen voor het allerlaatste nieuws.

 

 

 

 

 

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl), telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.