Patchworkclub Gerlinde – Iedere laatste vrijdag/zaterdag van de maand, aanvang 9.30 uur (duur 3 uur)    €15,- Onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus kan iedereen aan zijn eigen project werken. Zij geeft u de hulp en begeleiding om met uw project te vorderen. Ook voor mensen die het quilten willen leren, kunnen zich aan melden bij deze patchworkclub. Opgave vooraf is verplicht ivm het beperkt aantal deelnemers.

 

Gerlinde Dahlhaus Mariner’s Compass € 47,50Vrijdag 18 september 2020, aanvang 10.00 uur

De Mariner’s Compass maken we met behulp van de Marti Michell Template Set. Bij voorkeur maken we dit met de machine, maar het kan ook met de hand gemaakt worden.De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Marijke Hoek Atarashii                € 47,50Zaterdag 19 september 2020, aanvang 10.00 uur

Atarashii is een Japanse quilttechniek, die we steeds vaker weer in het quiltwerk terug vinden. We vouwen van rondingen naar vierkanten en gaan verschillende motieven/blokken maken. Het voordeel van deze techniek is dat voor en achterkant van de quilt direct klaar zijn. De blokken worden met de hand genaaid. .De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Ans Lamers Kerstboom   € 47,50Zaterdag 3 oktober 2020, aanvang 10.00 uur

Een leuk project voor de kerst!! Niet iedereen heeft meer de ruimte voor een echte kerstboom. Deze lieverd kun je gewoon aan de deur of aan de muur hangen voor een leuk kersteffect. De boom wordt gemaakt door middel van paper piecing, of te wel tekenen en naaien op papier. Het is wel handig dat je kennis hebt van de werking van jouw naaimachine om dit project te maken.De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag)Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch

Corrie Azink Twisted log cabin  € 55,00Vrijdag 2 en 30 oktober 2020, 13.30 uur

Bij deze vorm van log-cabin krijgt elke strook een draai waardoor er een bijzonder effect ontstaat. Tijdens de eerste les ontwerpt u een quilt van vierkanten en of driehoeken, eventueel met de spiegelbeeld blokken voor een compleet ander effect.  En kunt u zelfs uw eigen patroon tekenen als u dat wilt. We bespreken dan de kleur mogelijkheden. U hebt dan de tijd om stof uit uw eigen collectie te kiezen of wat te kopen voor de volgende les, waarin het snijden en naaien wordt behandeld.Deze cursus is geschikt voor hand en naaimachine. Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers

 

Gerlinde Dahlhaus snijden uit de vrije hand € 47,50Vrijdag 9 oktober 2020, aanvang 10.00 uur

We gaan het eens anders doen! Niet meer strak langs de liniaal snijden, maar gewoon los, uit de vrije hand. U zult zien hoe leuk het is om eens alles lekker los te laten. Het kleurenpallet laten we aan u over. We naaien bij voorkeur met de machine, maar als u liever met de hand werkt, kan het natuurlijk ook.De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Willyne Hammerstein – Millefiori           € 65,00Zaterdag 17 oktober, aanvang 10.00 uur

Het is een eendaagse workshop, gegeven door Willyne Hammerstein. Uit alle gepubliceerde boeken van Willyne Hammerstein zoekt u 1 patroon uit waar u aan gaat werken. Deze dag helpt Willyne je op weg met dit patroon en de stoffenkeuze.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lekkers en lunch (exclusief materiaal)

 

Ans Lamers Eigen quilt ontwerpen met S-Vorm        € 47,50Zaterdag 31 oktober 2020, aanvang 10.00 uur

Aan de hand van een S-vorm kun je hele leuke creaties maken, die tot een heel kleurrijke quilt kunnen leiden. WE gaan deze dag eerst aan de slag met potlood en papier om een ontwerp te tekenen, het lijkt ingewikkeld, maar je zult zien dat de basis heel simpel is en dat je heel creatief wordt. Daarna wordt het ontwerp omgezet in stof. Aan het eind van de dag hebben we een S-vorm in elkaar zitten voor een fantasierijke quilt.De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch

 

Gerlinde Dahlhaus Winding Ways          € 47,50Zaterdag 7 november 2020, aanvang 10.00 uur

Winding ways, een heerlijk patroon, maar voor velen een ingewikkeld project door onder andere de rondingen die moeten worden gesneden en genaaid. Deze workshop van 1 dag word bij voorkeur met de machine genaaid (zodat we wat meer kunnen maken in 1 dag), maar het staat vrij om deze met de hand te maken.De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Corrie Azink Sneeuwkristal         € 55,00Vrijdag 6 november 2020 , aanvang 10.00 uur

De sneeuwkristal wordt gemaakt met de paper piecing techniek. Hier wordt met stik en trek gewerkt. Deze workshop is uitermate geschikt om met de naaimachine te werken. Het is een superleuk project voor de winter!De cursus bestaat uit 1 les. Kosten zijn inclusief koffie, thee lunch en lekkers.

 

Ans Lamers Miss Doodely the Cat           € 47,50Vrijdag 13 november 2020, aanvang 10.00 uur

Wie durft het aan om met mij aan de slag te gaan? Ik ben een poes zonder kapsones en er mag rustig een steekje los zitten…..Een hele leuke workshop, waarbij we gaan zentanglen met de naaimachine.Dit klinkt spannend, maar valt reuze mee. De poes wordt op de stof getekend,waarna we haar gaan “overtrekken” en “intekenen” met de naaimachine.Door het gebruik van leuke garens en eventueel een kleurtje te geven wordt het een eigenwijze poes.Je hoeft geen ruime ervaring te hebben met vrij machinaal quilten. Met zentanglen krijg je vanzelf “feeling” en handigheid in het vrij machinaal quilten.De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch

 

Gerlinde Dahlhaus Vouwwerk € 47,50Vrijdag 11 december 2020, aanvang 10.00 uur

Deze cursus wordt gegeven in 1 dag. Diverse blokken komen aan bod. Niet het hele werkje zult u in deze dag af krijgen, maar u bent hierna in staat om hem zelf thuis af te maken. U kunt dit zowel met de machine als met de hand maken. Het is leuk voor zowel beginners als gevorderde quiltsters.Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Op deze pagina maken we bekend welke cursussen en workshops gegeven zullen worden.In verband met het corona virus zijn alle workshops tot en met 1 juni afgelast.

Wij houden u op de hoogte!

U kunt ons ook op facebook volgen voor het allerlaatste nieuws.

 

 

 

 

 

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl), telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.