Patchworkcub Gerlinde – Iedere laatste vrijdag/zaterdag van de maand, aanvang 9.30 uur (duur 3 uur)    €18.00  Onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus kan iedereen aan zijn eigen project werken. Zij geeft u de hulp en begeleiding om met uw project te vorderen. Ook voor mensen die het quilten willen leren, kunnen zich aan melden bij deze patchworkclub. Opgave vooraf is verplicht ivm het beperkt aantal deelnemers.

Gerlinde Dahlhaus Gearbag      € 47.50 Deze workshop werken we met de naaimachine. We gaan een mooie etui maken om al je losse spulletjes mee te kunnen nemen. We gaan een rits inzetten, vakjes maken en nog veel meer. Een beetje huiswerk wordt er vooraf vereist, zo moet je alvast een aantal stoffen voorsnijden en de voering instrijken. Zo kunnen we hopelijk in 1 dag deze etui afkrijgen. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Wil Fritsma Workshop Transparant Frame € 59,00 Zaterdag 23 maart 2024 aanvang 10.00 uur

Het werken met transparante materialen is u misschien niet onbekend. In deze workshop gaat u echter op een geheel andere manier te werk zodat het eindresultaat een nieuwe transparante raam/of wand versiering oplevert. In deze workshop werkt u met een vrolijk kleurengamma van transparante materialen en verf. Door te combineren met niet transparante stoffen geeft het totaal plaatje een harmonisch en verdiept kleurenpalet. Voor de dames die in 2023 hebben meegedaan, die gaan werken met het ginkoblad. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Textiel Art met Jacqueline €18.00 Laatste donderdagochtend 9.30 uur en donderdagmiddag 13.30 uur van de maand 2024

Heb jij zin om te experimenteren met stof en materialen? Met zijn allen technieken uitproberen waarbij plezier en gezelligheid centraal staan? Geef je dan op voor textiel art met Jacqueline. Iedere laatste donderdag van de maand komen we een ochtend bijeen om gezellig met textiel art bezig te zijn. Kosten zijn inclusief koffie, exclusief materiaal.

Gerlinde Dahlhaus Lijnenspel          € 47.50 Zaterdag 16 maart 2024, aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine. We beginnen met een blok, welke we doormidden snijden en daar een strook tussen naaien. Vervolgens gaan we dat weer versnijden en vernaaien. Het resultaat mag er zijn!

Workshop van 1 dag, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch

Jacqueline Verhaar Textiel Art Cards           € 49,50 Donderdag 1 februari 2024, aanvang 10.00 uur

Onder leiding van Jacqueline Verhaar gaan jullie art quilt kaartje maken. Bij voorkeur met jouw eigen naaimachine. Voor de kaart wordt als basis stylevil of lutrador gebruikt, waarna we het gaan bewerken met verf, kantjes, bandjes, kraaltjes etc….

De workshop van 1 dag is inclusief verf, stempeltjes, kantjes en bandjes voor algemeen gebruik. Kosten zijn inclusief Lunch, koffie, thee, en lekkers

Gerlinde Dahlhaus Fractuurquilt    € 47.50 Vrijdag 2 februari 2024 aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine. We gaan veel snijden en naaien, het is een leuke techniek die je met diverse prints kunt maken.

Workshop van 1 dag, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch.

Gerlinde Dahlhaus Keltische knoop             € 47.50 Vrijdag 5 april 2024 aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine. Het keltische patroon wordt vaak met een applicatietechniek op de quilt gemaakt. Knoopwerkpatronen worden gekenmerkt door vloeiende en vervlochten lijnen. Door knoopmotieven te gebruiken, maakt u vrij makkelijk ingewikkelde ontwerpen.

Workshop van 1 dag, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch.

Liesbeth Wessels Lutradur             € 47,50 Donderdag 21 maart 2024, aanvang 10.00 uur

Lutradur;  een van de non-wovens (niet geweven stoffen, ook bekend onder de naam polyestervlies. Wil je hiermee kennis maken? Kom dan een dag spelen met deze materialen bij the Quiltcottage.

Op donderdag 21 maart gaan we werken met verschillende diktes lutradur. We maken kleine A4 werkstukjes met diepte in kleur en structuur. We kleuren met inktense blocks en inktens potloden. En niet te vergeten werken we met de heater, de soldeerbout en tot slot met de naaimachine. Wij zorgen dat de materialen klaar liggen (lutradur, vliesofix en de verf.) Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers Prijs exclusief de extra materialen ( zal niet meer dan 8 € zijn)

Liesbeth Wessels Tyvek   € 47,50 Woensdag 24 april 2024, aanvang 10.00 uur

Tyvek (ook een van de nieuwe synthetische materialen voor mixed media) Op woensdag 24 april 2024 gaan we werken met tyvek ( in 2 diktes), We gaan dit materiaal verhitten zodat het wegsmelt tot kantachtige structuren of we krijgen allerlei bobbels en hobbels. We combineren Tyvek met verschillende stofje

Opnieuw een ontdekkingstocht met diepte en textuur. Hoe kunnen we dit materiaal gebruiken in Art-quilts? Doe mee en ervaar. Ook hier bewerken we het met de naaimachine tot voorbeeldquiltjes van A4 formaat. Wij zorgen dat de materialen klaar liggen tyvek, velours de panne, vilt. Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers Prijs exclusief de extra materialen ( zal niet meer dan 8€ zijn)

Gerlinde Dahlhaus Vouwwerk       € 47.50 Vrijdag 5 april 2024, aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine. We gaan lapjes vouwen en naaien. Vervolgens kun je zelf bepalen of je er een kussen van wilt maken of wellicht wil inlijsten. Ook kun je er natuurlijk meerdere sterren naaien en er een groter quilt van maken.

Workshop van 1 dag, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch

Gerlinde Dahlhaus Seminole Patchwork     € 47.50 Vrijdag 7 juni 2024 aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine.  Seminole patchwork is een oude vorm van patchen door het Seminole volk. Deze native Amerikanen kwamen oorspronkelijk uit Florida. De techniek gebruikt stroken die aan elkaar genaaid worden tot 1 brede band. Deze band wordt vervolgens weer in stukken gesneden om daarna weer aan elkaar genaaid te worden tot de uiteindelijke vorm.

Workshop van 1 dag, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch.

U kunt ons ook op facebook en instagram volgen voor het allerlaatste nieuws.

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl), telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.