Op deze pagina maken we bekend welke cursussen en workshops gegeven zullen worden.

Wij houden u op de hoogte!

U kunt ons ook op facebook volgen voor het allerlaatste nieuws.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Patchworkclub         € 15,00Laatste vrijdag van de maand 2019, aanvang 9.30 uur

Wilt u een project starten? Heeft u iets moois gezien in de winkel en weet u niet hoe u moet beginnen? Vanaf januari start er een patchworkclub die onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus aan hun eigen projecten gaan werken. Instromen kan het hele jaar doorKosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers

Wil Fritsma Space between squares    € 55,00Vrijdag 11 oktober 2019, aanvang 10.00 uur

In deze workshop gaat u werken aan een applicatie/collage techniek op basis van een zelf gekozen vorm. Deze vorm herhaalt zich en geeft als eindresultaat een harmonieuze uitstraling. De collagetechniek wordt op een hedendaagse, moderne manier op de naaimachine verwerkt. Hierbij spelen het gebruik van verschillende materialen zoals katoen, voile, polyestervlies, tule, dunne velours, glimstofjes en verschillende garens niet te vergeten een belangrijke rol. Na bewerking van het basisblok start u met het versnijden en weer hergroeperen en verbinden van de diverse onderdelen op een onderlaag door middel van stiksels.

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Heleni van Til Evers workshop Broderie Perse € 47,50Najaar 2019, aanvang 10.30 uur

Workshop Broderie Perse, onder leiding van Heleni van Til Evers

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). De kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Wil Fritsma Machinaal Quilten 2         € 149,00Vrijdag 26 april, 7 juni & 20 september, aanvang 10.00 uur

Deze nieuw opgezette cursus geeft u de mogelijkheid om verspreid over 3 dagen het machinaal quilten verder uit te breiden. Machinaal quilten krijgt u pas goed onder de knie als u een aantal vaardigheden beheerst die in deze cursus aan bod komen. U gaat in de eerste plaats werken met verschillende soorten garens en naalden. Er komen diverse patronen aan bod waardoor u steeds meer behendigheid krijgt in het free-motion quilten en uw naaimachine beter leert kennen. Verder wordt er gewerkt met diverse stoffen waardoor uw werk meer uitstraling krijgt. De bedoeling is dat u tussen elke les een opdrachtje meekrijgt, zodat u thuis kunt oefenen. Eventuele probleempjes kunnen dan in de volgende les besproken worden. In de laatste les besteden we aandacht aan het afwerken en in elkaar zetten van de blokken.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Heleni van Til Evers Workshop Weddingring      € 47,50Vrijdag 17 mei 2019, aanvang 10.30 uur

De kunst van de originele Weddingring zal u worden uitgelegd door Heleni. Gezellig een hele dag snijden en naaien, u maakt er vast weer iets moois van!

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Corrie Azink workshop Japans vlechtwerk        € 55,00Woensdag 19 juni 2019, aanvang 10.00 uur

Je leert eerst hoe de vlechtrepen gemaakt worden. Vervolgens ga je deze verwerken in verschillende weefpatronen, waardoor kleurrijk vlechtwerk ontstaat. Dit kun je verwerken in een wandkleed, maar ook in veel gebruiksvoorwerpen zoals bijv.: een quilt tas, bril etui, zakdoekenhoesje, kussen, etc.

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag)Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Gerlinde Dahlhaus Vouwwerk bloemen              € 25,00Vrijdag 21 juni 2019, aanvang 13.30 uur

In een halve dag leert u deze leuke bloemen te vouwen en de achtergrond te maken. Niet het hele project zal af gemaakt kunnen worden in 1 middag, maar u kunt er vervolgens wel thuis mee verder.

Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Crazy Nine Patch    € 25,00Vrijdag 28 juni 2019, aanvang 13.30 uur

 

 

Wil Fritsma Workshop Machinaal Quilten        € 55,00Vrijdag 8 november 2019, aanvang 10.00 uur

Machinaal quilten geeft een andere uitstraling dan het traditionele quilten en de mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan het werken met diverse materialen en het gebruik van meer lagen. Kortom het werken met de naaimachine biedt nieuwe perspectieven. Na het volgen van de cursus “Machinaal Quilten 1” bent U in staat om op een gesandwichste lap, vrij machinaal met doorgaande lijnen te quilten en te meanderen. Tevens bent u geïnspireerd om andere figuren te quilten en het geeft ook de mogelijkheid om een gepatchte quilt op deze manier te verwerken.

De cursus is opgebouwd uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel is een onderdeel wat u beslist niet mag overslaan, hierin worden alle ins en outs van het machinaal quilten behandeld.

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lekkers en lunch, exclusief materiaal.

 

Gerlinde Dahlhaus Basiscursus Patchwork en Quilten €65,-Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, worden de datums gepland.  Aanvang 9.30 / 13.30 uur

Tijdens deze cursus leert u alles wat nodig is, om uit diverse stoffen een quilt te maken.Onder andere krijgt u uitleg over het knippen, mallen maken, het naaien, het stofgebruik, handquilten en de afwerking.Alles wat uw werkstuk tot een goede quilt maakt, komt dus aan de orde.De cursus bestaat uit 5 lessen van elk 3 uur.

Kosten: €69,- inclusief koffie/thee, en lekkers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl) of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Opgeven kan per mail, telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.