Patchworkclub Gerlinde – Iedere laatste vrijdag/zaterdag van de maand, aanvang 9.30 uur (duur 3 uur)    €17,50  Onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus kan iedereen aan zijn eigen project werken. Zij geeft u de hulp en begeleiding om met uw project te vorderen. Ook voor mensen die het quilten willen leren, kunnen zich aan melden bij deze patchworkclub. Opgave vooraf is verplicht ivm het beperkt aantal deelnemers.

Gerlinde Dahlhaus Gearbag      € 47.50  2023, aanvang 10.00 uur

 Deze workshop werken we met de naaimachine. We gaan een mooie etui maken om al je losse spulletjes mee te kunnen nemen. We gaan een rits inzetten, vakjes maken en nog veel meer. Een beetje huiswerk wordt er vooraf vereist, zo moet je alvast een aantal stoffen voorsnijden en de voering instrijken. Zo kunnen we hopelijk in 1 dag deze etui afkrijgen. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Wil Fritsma Workshop Transparant Frame € 59,00 Zaterdag 23 maart 2024 aanvang 10.00 uur

Het werken met transparante materialen is u misschien niet onbekend. In deze workshop gaat u echter op een geheel andere manier te werk zodat het eindresultaat een nieuwe transparante raam/of wand versiering oplevert. In deze workshop werkt u met een vrolijk kleurengamma van transparante materialen en verf. Door te combineren met niet transparante stoffen geeft het totaal plaatje een harmonisch en verdiept kleurenpalet. Voor de dames die in 2023 hebben meegedaan, die gaan werken met het ginkoblad. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Ellen Remijnse – In full Bloom needle turn  € 59,00 Vrijdag 10 november of Zaterdag 11 november 2023, aanvang 10.30 uur

Ellen Remijnse komt naar Winterswijk! In veel van haar quilts komen geappliqueerde bloemen voor, ze zijn zo leuk om te maken!

Tijdens de workshop focussen we op 1 blok van deze vrolijke quilt en leren we alles over het voorbereiden van je stoffen, het overnemen van de mallen op de stof, het plaatsten van de motieven, onzichtbare steekjes, ronde cirkels en scherpe puntjes. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om de quilt in zijn geheel te maken of een mini quilt te maken of om het blok in te lijsten. Het patroon zal u tijdens de workshop worden uitgereikt (is inclusief!)

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). Kosten zijn inclusief patroon, koffie, thee, lunch en lekkers

Textiel Art met Jacqueline €17.50 Laatste donderdagochtend 9.30 uur en donderdagmiddag 13.30 uur van de maand 2023

Heb jij zin om te experimenteren met stof en materialen? Met zijn allen technieken uitproberen waarbij plezier en gezelligheid centraal staan? Geef je dan op voor textiel art met Jacqueline. Iedere laatste donderdag van de maand komen we een ochtend bijeen om gezellig met textiel art bezig te zijn. Kosten zijn inclusief koffie, exclusief materiaal.

Gerlinde Dahlhaus Tessellation     € 47.50 Vrijdag 17 november 2023, aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine. Volgens Jinny Beyer is een tesselationquilt een vorm of combinatie van vormen die in een quilt voor oneindig door kan gaan zonder gaten of overlappingen. Tessellations zijn het gemakkelijkst te herkennen als in elkaar vallende motieven. Elk quiltblok dat zichzelf herhaalt, kan echter als een tesselation worden beschouwd. Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers (exclusief materiaal)

Jacqueline Verhaar Textiel Art Rondjes       € 49,50 Donderdag 2 november 2023, aanvang 10.00 uur

Onder leiding van Jacqueline Verhaar gaan jullie textiel art rondjes maken. Bij voorkeur met jouw eigen naaimachine.  We gaan cirkels maken met onder andere vilt, flowerstitchvoet met folie en hotfixtool, tyvek, lutrador, yoyo’s en odishine Gel. De workshop van 1 dag is inclusief kantjes, bandjes, verf, stempeltjes en blokprint. Er komen weer nieuwe technieken aan bod dan de vorige workshops, dus iedereen kan zich hiervoor aanmelden ongeacht of je wel of niet hebt meegedaan aan de vorige workshops van Jacqueline. Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Liesbeth Wessels Inktens € 67,50 (voor 1,5 dag) Donderdag 16 & 23 november om 10.00 uur 2023 

Inktens potloden en blocks zijn geschikt om textiel permanent te kleuren. Daarnaast zijn er ook in wateroplosbare krijtjes. We gaan een dag experimenteren met deze materialen op verschillende ondergronden. Daar komt veel aan bod. Zoals kleuren in verschillende lagen opzetten waardoor er veel variatie en levendigheid in de kleuren komen, Nat in Nat werken, werken met kleur en papier. Tie Dye.

Voor deze dag hoef je geen potloden of krijt aan te schaffen, de materialen zijn er. Jij zorgt alleen voor de stof (te koop in de The Quiltcottage) Wat kun je daar dan mee? Er worden hele quilts mee gemaakt, of een kleurrijke achtergrond voor een quilt. Maar ook een enkel accent om diepte aan te brengen in een quilt. Een extra bloem, een extra kers…

De tweede halve dag verwerken we de textiele stukjes tot een quiltje of ander textiel werkstuk. Een stad, opgezet in kleurblokken, afmaken met stoffen en stiksels. Een quilt klaar hebben maar nog 1 applicatie toevoegen, als extra eyecatcher. Een boekje, een technieken rol. Een A4 quiltje om de techniek vast te leggen voor jezelf. (een soort van techniekenboek). Jij mag het zeggen…

Donderdag 16 november  (hele dag, inclusief lunch, koffie, thee en wat lekkers) en donderdag 23 november (halve dag, inclusief koffie en wat lekkers)

Gerlinde Dahlhaus Kerst placemat         € 47.50 Vrijdag 8 december 2023, aanvang 10.00 uur

Deze workshop werken we met de naaimachine. De placemat maken we met de foundation paper piecing techniek. Het is eenvoudig te maken, dus deze heb je voor Kerst klaar! Workshop bestaat uit 1 dag. Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Corrie Azink Twisted log cabin  € 55,00 Vrijdag 10 november 2023 , aanvang 10.00 uur

Bij deze vorm van log-cabin krijgt elke strook een draai waardoor er een bijzonder effect ontstaat. U ontwerpt een quilt van vierkanten of driehoeken, eventueel met de spiegelbeeld blokken voor een compleet ander effect.  En kunt u zelfs uw eigen patroon tekenen als u dat wilt. We bespreken dan de kleur mogelijkheden. Vervolgens wordt het snijden en naaien behandeld. Deze cursus is geschikt voor hand en naaimachine.

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en iets lekkers.

Marijke Hoek  Mola       € 47,50 Zaterdag 2 december 2023, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Marijke Hoek, wordt gegeven in 1 dag. Een mola is een speciaal, kleurig textielontwerp afkomstig van de Kuna-indianen uit Panama in Centraal-Amerika. Op het textiel zijn organische vormen aangebracht die lijken op geometrische ontwerpen. De Mola is een reverse appliqueer techniek, waarbij meerdere lagen op elkaar worden genaaid. Deze techniek leren we met de hand te naaien. Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en iets lekkers.

Atarashii voor gevorderden en beginners Marijke Hoek    € 47,50 Zaterdag 18 november 2023, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Marijke Hoek, houden we in 1 dag. Atarashii is een Japanse quilttechniek, die we steeds vaker weer in het quiltwerk terug vinden. De cursus wordt opgedeeld in een gedeelte voor gevorderden met moeilijkere patronen en een gedeelte voor de beginners met eenvoudige patronen. We vouwen van rondingen naar vierkanten en gaan verschillende motieven/blokken maken. Het voordeel van deze techniek is dat voor en achterkant van de quilt direct klaar zijn. Enige patchworkervaring is gewenst. De blokken worden met de hand genaaid. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag).Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

U kunt ons ook op facebook en instagram volgen voor het allerlaatste nieuws.

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl), telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.