Patchworkclub Gerlinde – Iedere laatste vrijdag/zaterdag van de maand, aanvang 9.30 uur (duur 3 uur)    €17,50  Onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus kan iedereen aan zijn eigen project werken. Zij geeft u de hulp en begeleiding om met uw project te vorderen. Ook voor mensen die het quilten willen leren, kunnen zich aan melden bij deze patchworkclub. Opgave vooraf is verplicht ivm het beperkt aantal deelnemers.

Liesbeth Wessels Art Quilt Bee  €10,00 Laatste donderdagmiddag van de maand 2022/2023 9.30 & 13.30 uur

Heb jij zin om te experimenteren met stof en materialen? Wil je samen nieuwe dingen bedenken en maken? Met zijn allen technieken uitproberen waarbij plezier en gezelligheid centraal staan? Geef je dan op voor de Art Quilt Bee die gehouden gaat worden bij The Quilt Cottage in Winterswijk. Iedere laatste donderdag van de maand willen we een middag bijeen komen om samen met Liesbeth Wessels gezellig met art quilten bezig te zijn. Het is een nieuw op te starten project, dus iedereen heeft nog inspraak over de inhoud en vormgeving hiervan. Kosten zijn inclusief koffie en thee, exclusief kosten voor de materialen.  Kosten voor de materialen in overleg.

Liesbeth Wessels Landschapsquilt € 47,50 Donderdag 13 oktober 2022, 17 november 2022, 13 april 2023 & 11 mei 2023, aanvang 10.00 uur

Doel: iedereen heeft aan het eind van de cursus een landschapsquilt klaar. Een quilt naar eigen ontwerp. 4 x 1 dag.  september/ oktober, maart en mei.  Men verbindt zich voor alle vier de dagen.

Dag 1 – van idee naar ontwerp Ontwerp fase:  van thema in je hoofd naar idee. In deze bijeenkomst werken we aan het idee en hoe je dat om kunt zetten in een ontwerp. Ieder ontwerpproces kent een aantal stappen. Deze doorlopen we samen. Er moeten veel keuze’s  gemaakt worden. Die keuzes maken het verder uitwerken van de quilt straks makkelijker. Dag 2 van ontwerp naar plan van uitvoering Het gekozen idee is in een ontwerp omgezet. Dit werken we uit ware grootte, zo ontstaat er een werktekening gevolgd door een kleurenplan. Een stappenplan maken we om het ontwerp te realiseren. Wat hebben je nog nodig aan technieken om hun plan te realiseren ? Na deze bijeenkomst kun je aan het werk. Dag 3 Midden in het werkproces Je bent halverwege de uitvoering. Klopt dit?  Wat zijn de aarzelingen, wat heb je nog nodig aan materiaal of technieken. Het werk wordt bekeken en er worden passende adviezen gegeven. Bijvoorbeeld adviezen voor het doorquilten, adviezen voor een vierde laag. Dag 4 Realisatie van het ontwerp. We bespreken het  bijna- eindresultaat. Wat heb je geleerd, waar ben je blij mee en waarmee niet. Wat kan er nog anders? En hoe dan.  Hoe wordt een artquilt afgewerkt ? Hoe kun je quilt presentere.  Hoe maak je een label met je naam, en hoe kun je quilt opbergen.  Hoe schrijf je een verhaal bij je quilt. Organiseren van een tentoonstelling tijdens de volgende open dag? Kosten zijn inclusief koffie, thee en lekkers (exclusief materiaal)

Gerlinde Dahlhaus  Mariner’s Compass Vouwwerk € 49,50 Zaterdag 15 april 2023, aanvang 10.00 uur

De Mariner’s Compass maken we met behulp van de templates uit het boek van Philips Fiber Art. Daarnaast kun je de Cut-a-round liniaal ervoor gebruiken, maar dat is geen must. We kunnen dit maken met de hand of met de machine. Wij adviseren om uw eigen naaimachine mee te brengen voor het beste resultaat. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Gerlinde Dahlhaus Gearbag      € 47.50  2023, aanvang 10.00 uur

 Deze workshop werken we met de naaimachine. We gaan een mooie etui maken om al je losse spulletjes mee te kunnen nemen. We gaan een rits inzetten, vakjes maken en nog veel meer. Een beetje huiswerk wordt er vooraf vereist, zo moet je alvast een aantal stoffen voorsnijden en de voering instrijken. Zo kunnen we hopelijk in 1 dag deze etui afkrijgen. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Marijke Hoek Teckelquilt         € 47,50 Zaterdag 3 juni 2023, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Marijke Hoek, houden we in 1 dag. Met de techniek foundation piecing is er zoveel mogelijk, dit keer maken we teckeltjes! De blokken kunnen met de hand  of machine worden genaaid. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Wil Fritsma Workshop Transparant Frame € 59,00 Zaterdag 23 maart 2024 aanvang 10.00 uur

Het werken met transparante materialen is u misschien niet onbekend. In deze workshop gaat u echter op een geheel andere manier te werk zodat het eindresultaat een nieuwe transparante raam/of wand versiering oplevert. In deze workshop werkt u met een vrolijk kleurengamma van transparante materialen en verf. Door te combineren met niet transparante stoffen geeft het totaal plaatje een harmonisch en verdiept kleurenpalet. Voor de dames die in 2023 hebben meegedaan, die gaan werken met het ginkoblad. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Gerlinde Dahlhaus Flower Quilt  € 47,50 Vrijdag 12 mei 2023, aanvang 10.00 uur

Deze workshop, gegeven door Gerlinde, maken we een blok van deze vrolijke quilt. Je werkt bij voorkeur met je eigen naaimachine, deze kent u het beste en zo krijg je het mooiste resultaat. Hierbij gebruiken we de foundation piecing techniek op L11. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

Jacqueline Verhaar Textiel Art Boek     € 49,50 Donderdag 1 juni 2023, aanvang 10.00 uur

Onder leiding van Jacqueline Verhaar gaan jullie art quilt boek maken. Bij voorkeur met jouw eigen naaimachine. Het boek is te gebruiken als ontwerpboek, receptenboek, gastenboek, art-journal, fotovakantieboek etc,…….. De workshop van 1 dag is inclusief A4/A5 Art Block, basislap, verf, stempeltjes en blokprint. Er komen weer nieuwe technieken aan bod dan de vorige workshop in 2021, dus iedereen kan zich hiervoor aanmelden ongeacht of je wel of niet hebt meegedaan aan de vorige workshop van Jacqueline.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Corrie Azink Huisjes   € 55,00 Donderdag 15 juni 2023, aanvang 10.00 uur

We gaan onder leiding van Corrie Huisjes maken met de 10 graden liniaal. Dit kan ook een 9 graden liniaal zijn of 15 graden bijvoorbeeld. Er zijn meerdere opties mogelijk. Je maakt een los huisje, een groepje huisjes of een hele ronde met huisjes. De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag)Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

Ellen Remijnse – In full Bloom needle turn  € 59,00 Zaterdag 11 november 2023, aanvang 10.30 uur

Ellen Remijnse komt naar Winterswijk! In veel van haar quilts komen geappliqueerde bloemen voor, ze zijn zo leuk om te maken!

Tijdens de workshop focussen we op 1 blok van deze vrolijke quilt en leren we alles over het voorbereiden van je stoffen, het overnemen van de mallen op de stof, het plaatsten van de motieven, onzichtbare steekjes, ronde cirkels en scherpe puntjes. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om de quilt in zijn geheel te maken of een mini quilt te maken of om het blok in te lijsten. Het patroon zal u tijdens de workshop worden uitgereikt (is inclusief!)

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). Kosten zijn inclusief patroon, koffie, thee, lunch en lekkers

U kunt ons ook op facebook en instagram volgen voor het allerlaatste nieuws.

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl), telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.