Op deze pagina maken we bekend welke cursussen en workshops gegeven zullen worden.

Wij houden u op de hoogte!

U kunt ons ook op facebook volgen voor het allerlaatste nieuws.

 

Marijke Hoek Scheve Huisjes     €79,00Zaterdag 25 jan, 22 feb, 21 mrt & 25 april 2020, aanvang 13.00 uurDeze workshop, gegeven door Marijke Hoek, wordt verdeeld over vier middagen. We gaan verschillende blokken maken met het paperpiecing techniek. Inclusief patroon. Enige patchworkervaring is gewenst. U mag zowel met de hand alsook met de machine naaien.Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

 

Corrie Azink workshop Kleurenleer      € 23,00Vrijdag 17 januari 2020, aanvang 13.30 uurVaak toch een van de moeilijkste dingen in het quiltproces: stoffen en dus de juiste kleuren uitzoeken. Met deze workshop kleurenleer leert u waar u op moet letten en waarom bepaalde kleuren bij elkaar passen en andere kleuren juist niet.De cursus bestaat uit 1 les (een middag).Kosten zijn inclusief koffie, thee en lekkers.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Afwerking  € 47,50Zaterdag 8 februari 2020, aanvang 10.00 uurEr zijn verschillende manieren om de quilt af te werken. Wij gaan gezellig een dag aan de slag met de verschillende mogelijkheden. Geschikt voor beginners en ervaren quiltsters. We gaan met de naaimachine aan de slag. U zult zien hoe makkelijk sommige technieken zullen zijn.Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Corrie Azink Glas in lood quilt € 55,00Donderdag 6 februari 2020, aanvang 10.00 uur.Deze workshop, gegeven door Corrie Azink, beslaat een hele dag. Glas-in-lood is een vorm van applicatie, waarbij het gebruik van de stof (de voorstelling) en het plaatsen van de schuine biezen (loodlijnen) erg belangrijk is. Er zijn meerdere patronen mogelijk.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

 

Heleni van Til Evers applicatie & Broderie Perse € 47,50Vrijdag 7 februari 2020, aanvang 10.30 uur        Tijdens deze workshop gaan we leren om applicaties en broderie perse met de needleturn techniek als ook de buttonhole stitch met hand toe te passen. De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag)De kosten zijn inclusief koffie, thee, lekkers en lunch.

 

 

Ans Lamers Kleurexplosie          € 47,50Vrijdag 6 maart 2020, aanvang 10.00 uurAan de hand van een S-vorm kun je hele leuke creaties maken, die tot een heel kleurrijke quilt kunnen leiden. We gaan deze dag eerst aan de slag met potlood en papier om een ontwerp te tekenen, het lijkt ingewikkeld, maar je zult zien dat de basis heel simpel is en dat je heel creatief wordt. Daarna wordt het ontwerp omgezet in stof. Aan het eind van de dag hebben we een S-vorm in elkaar zitten voor een fantasierijke quilt.De cursus bestaat uit 1 les (1 hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Wil Fritsma Transparant Frame € 59,00Vrijdag 13 maart 2020, aanvang 10.00 uur“ KUNSTWERKJES” IN TRANSPARANT FRAME, onder leiding van Wil Fritsma. Het werken met  transparante materialen is u misschien niet onbekend. In deze workshop gaat u echter op een geheel andere manier te werk zodat het eindresultaat een nieuwe transparante raam/of wand versiering oplevert. In deze workshop werkt u met een vrolijk kleurengamma van transparante materialen en verf. Door te combineren met niet transparante stoffen geeft het totaal plaatje een harmonisch en verdiept kleurenpalet.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Vouwwerk € 47,50Vrijdag 20 maart 2020, aanvang 10.00 uurDeze cursus wordt gegeven in 1 dag. Diverse blokken komen aan bod. Niet het hele werkje zult u in deze dag af krijgen, maar u bent hierna in staat om hem zelf thuis af te maken. U kunt dit zowel met de machine als met de hand maken. Het is leuk voor zowel beginners als gevorderde quiltsters.Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Mariner’s Compass               € 47,50Zaterdag 4 april 2020, aanvang 10.00 uurDe Mariner’s Compass maken we met behulp van de Marti Michell Template Set. Bij voorkeur maken we dit met de machine, maar het kan ook met de hand gemaakt worden.De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Winding Ways         € 47,50Vrijdag 8 mei 2020, aanvang 10.00 uurWinding ways, een heerlijk partoon, maar voor velen een ingewikkeld project door onder andere de rondingen die moeten worden gesneden en genaaid. Deze workshop van 1 dag word bij voorkeur met de machine genaaid (zodat we wat meer kunnen maken in 1 dag), maar het staat vrij om deze met de hand te maken.De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Marijke Hoek Atarashii                               € 47,50Zaterdag 9 mei 2020, aanvang 10.00 uurAtarashii is een Japanse quilttechniek, die we steeds vaker weer in het quiltwerk terug vinden. We vouwen van rondingen naar vierkanten en gaan verschillende motieven/blokken maken. Het voordeel van deze techniek is dat voor en achterkant van de quilt direct klaar zijn. De blokken worden met de hand genaaid.De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Patchworkclub         € 15,00Laatste vrijdag van de maand 2020, aanvang 9.30 uurIedere laatste vrijdag is er een patchworkclub die onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus aan hun eigen projecten gaan werken. Deze ochtend is uitermate geschikt voor beginners die graag het patchwork en quilten willen leren. Duur workshop: 3 uur. Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

 

Corrie Azink Twisted log cabin € 55,00Donderdag 19 maart & 2 april 2020, 10.00 – 12.00 uurBij deze vorm van log-cabin krijgt elke strook een draai waardoor er een bijzonder effect ontstaat. Tijdens de eerste les ontwerpt u een quilt van vierkanten en of driehoeken, eventueel met de spiegelbeeld blokken voor een compleet ander effect.  En kunt u zelfs uw eigen patroon tekenen als u dat wilt. We bespreken dan de kleur mogelijkheden.U hebt dan de tijd om stof uit uw eigen collectie te kiezen of wat te kopen voor de volgende les, waarin het snijden en naaien wordt behandeld. Deze cursus is geschikt voor hand en naaimachine. Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

 

Gerlinde Dahlhaus snijden uit de vrije hand € 47,50Vrijdag 12 juni 2020, aanvang 10.00 uurWe gaan het eens anders doen! Niet meer strak langs de liniaal snijden, maar gewoon los, uit de vrije hand. U zult zien hoe leuk het is om eens alles lekker los te laten. Het kleurenpallet laten we aan u over. We naaien bij voorkeur met de machine, maar als u liever met de hand werkt, kan het natuurlijk ook. De workshop bestaat uit 1 les (1 hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Wil Fritsma Workshop Machinaal Quilten 1 voor beginners         € 59,00Vrijdag 19 juni 2020, aanvang 10.00 uurMachinaal quilten geeft een andere uitstraling dan het traditionele quilten en de mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan het werken met diverse materialen en het gebruik van meer lagen. Na het volgen van de cursus “Machinaal Quilten 1” bent U in staat om op een gesandwichste lap, machinaal met doorgaande lijnen te quilten en te meanderen. De cursus is opgebouwd uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel is een onderdeel wat u beslist niet mag overslaan, hierin worden alle ins en outs van het machinaal quilten behandeld.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers.

 

 

 

 

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl), telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.