Op deze pagina maken we bekend welke cursussen en workshops gegeven zullen worden.

Wij houden u op de hoogte!

U kunt ons ook op facebook volgen voor het allerlaatste nieuws.

 

 

Wil Fritsma Workshop Machinaal Quilten        € 49,00 Vrijdag 16 november 2018, aanvang 10.00 uur

Machinaal quilten geeft een andere uitstraling dan het traditionele quilten en de mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan het werken met diverse materialen en het gebruik van meer lagen. Kortom het werken met de naaimachine biedt nieuwe perspectieven. Na het volgen van de cursus “Machinaal Quilten 1” bent U in staat om op een gesandwichste lap, vrij machinaal met doorgaande lijnen te quilten en te meanderen. Tevens bent u geïnspireerd om andere figuren te quilten en het geeft ook de mogelijkheid om een gepatchte quilt op deze manier te verwerken.

De cursus is opgebouwd uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel is een onderdeel wat u beslist niet mag overslaan, hierin worden alle ins en outs van het machinaal quilten behandeld.

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lekkers en lunch, exclusief materiaal.

 

Gerlinde Dahlhaus Basiscursus Patchwork en Quilten met de hand €65,- Vrijdag 5 okt, 12 okt, 2 nov, 9 nov en 30 november.  Aanvang 13.30 uur

Tijdens deze cursus leert u alles wat nodig is, om uit diverse stoffen een quilt te maken. Onder andere krijgt u uitleg over het knippen, mallen maken, het naaien, het stofgebruik, handquilten en de afwerking. Alles wat uw werkstuk tot een goede quilt maakt, komt dus aan de orde. De cursus bestaat uit 5 lessen van elk 3 uur.

Kosten: €65 inclusief koffie/thee, exclusief materiaal

 

 

 

Heleni van Til Evers diverse soorten Applicaties         € 47,50 Vrijdag 19 oktober 2018, aanvang 10.00 uur

Tijdens deze workshop, onder leiding van Heleni van Til Evers, worden diverse technieken behandeld. Er zal 1 werkje worden gemaakt met meerdere technieken hierin verwerkt. Voor deze workshop is enige naaiervaring gewenst

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch

 

 

 

 

Heleni van Til Evers workshop Broderie Perse € 47,50 Vrijdag 9 november, aanvang 10.00 uur

Workshop Broderie Perse, onder leiding van Heleni van Til Evers

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). De kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

 

 

Fanny Eikelenboom Cathedral twist    € 49,00 Vrijdag 26 oktober 2018, aanvang 10.30 uur

Op deze dag leer je hoe je de klassieke “Cathedral Window” techniek op de naaimachine kunt maken en de “finishing touch” met de hand. In combinatie met de“Atarashii” techniek en yoyo’s, eventueel gecombineerd met kralen, kunnen we tot een speels en kleurrijk resultaat komen. De workshop wordt gegeven onder leiding van Fanny Eikelenboom. Bekend van de Russische Bloementuin en de kerstballen.

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Fanny Eikelenboom Russische bloementuin    € 49,00 Vrijdag 28 september 2018, aanvang 10.30 uur

We beginnen met het vouwen van de bloemen (naaimachine of met de hand. Met de hand duurt het wat langer, maar is goed te doen) en dan het afbiezen van de bloem. Daarna gaan we een begin maken met de achtergrond. Iedereen kan zelf kiezen wat voor achtergrond ze willen maken en ook de grootte is voor ieder vrij. Ook leren we het appliqueren van stengels, bladeren en het maken van de yoyo’s.

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Gerlinde Dahlhaus Vouwwerk bloemen    € 25,00 donderdag 18 oktober aanvang 13.30 uur In een halve dag leert u deze leuke bloemen te vouwen en de achtergrond te maken. Niet het hele project zal af gemaakt kunnen worden in 1 middag, maar u kunt er vervolgens wel thuis mee verder. Ook kunt u, indien gewenst nog een middag terug komen om te leren hoe het op een houten raam te spannen.

Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

Jeannette Evers 4 seizoenen     € 50,00 per les Zaterdag 6 en 20 oktober 2018, aanvang 10.00 uur

In deze 2-daagse workshop maak je diverse werkstukken met het thema de vier seizoenen. De eerste les maken we de vier bomen, hierbij wordt extra aandacht besteed aan het CS800, ook komt de manier van verven aan de orde. De tweede les neem je zelf je favouriete lapjes mee en gaan we aan het werk met Stylevil, Vliesofix, hotspot en wat leuke afwerkings-technieken en tips. Voor deze workshop is enige ervaring met borduren met de naaimachine gewenst.

De les is inclusief diverse materialen en patronen, exclusief de stoffen. We werken onder andere met diverse Vlieseline producten die tevens in de winkel te koop zijn. Verder is er uiteraard koffie, thee, lunch en iets lekkers bij de workshop inbegrepen.

 

Corrie Azink Workshop Kaleidoscoop € 55,00 Woensdag 31 oktober, aanvang 10.00 uur

Een geheel nieuwe manier om een prachtige kaleidoscoop te maken, volgens de methode van Ricky Tims. Vooraf worden de verschillende strata’s genaaid waaruit de segmenten worden gesneden. Een strata is een lap stof die bestaat uit stroken van verschillende breedtes die u aan elkaar hebt genaaid. Het patroon wordt ontworpen en getekend en dan worden alle delen eerst op een ondergrond gespeld om ze daarna tot een prachtige quilt samen te voegen.

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Corrie Azink workshop Japans vlechtwerk        € 55,00 Donderdag 22 november, aanvang 10.00 uur

Je leert eerst hoe de vlechtrepen gemaakt worden. Vervolgens ga je deze verwerken in verschillende weefpatronen, waardoor kleurrijk vlechtwerk ontstaat. Dit kun je verwerken in een wandkleed, maar ook in veel gebruiksvoorwerpen zoals bijv.: een quilt tas, bril etui, zakdoekenhoesje, kussen, etc.

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag)Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Gerlinde Dahlhaus kerstster  € 45,00 Vrijdag 23 november en 7 december, aanvang 13.30 uur

Deze workshop, gegeven door Gerlinde Dahlhaus, word in 2 middagen gegeven. Hiervoor heeft u een naaimachine nodig. We gebruiken voor dit project Vlieseline Rasterquick. Dit is een leuk project, ook voor beginners.

Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

Gerlinde Dahlhaus Tas met Stylevil     € 59,00 Zaterdag 10 november 10.00 uur en 24 november 13.30 uur

In anderhalve dag leert u deze leuke en handige tas (met rits!) te maken. Hij is gevuld met Stylevil, een nieuw product van Vlieseline. Daarnaast gebruiken we een tasbodem van Prym. Voor de hengsels zijn er kant en klaar verkrijgbaar van Prym of u kunt ze zelf maken met bijvoorbeeld stylevil.

Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers. Op zaterdag 10 november is er lunch inbegrepen. 

 

Gerlinde Dahlhaus Kleine kerstornamenten    € 19,50 Vrijdag 14 december, aanvang 13.30 uur

Deze workshop, gegeven door Gerlinde Dahlhaus, word in 1 middag gegeven. Hiervoor kunt u met een naaimachine werken. We maken leuke kleine ornamenten voor in de boom of andere versieringen. Men kan uit diverse projecten kiezen

Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

 

Gerlinde Dahlhaus X-Blocks    € 47,50 Donderdag 15 november, aanvang 10.00 uur

In deze workshop, bestaande uit 1 hele dag, maakt u een quilt bestaande met behulp van de X-Blocks linialen serie 6.5. Deze nieuwe rage vanuit Amerika leert u om met de x-block linialen om te gaan en de patronen op verschillende manieren te verwerken. U leert hoe u de drie verschillende mater met elkaar kunt combineren. Daarnaast gaan we nog een leuk projectje Dit patchwork wordt met de naaimachine gemaakt.

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag)Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

 

Opgeven kan telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Opgeven kan per mail, telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich met het formulier inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.