Op deze pagina maken we bekend welke cursussen en workshops gegeven zullen worden.

Wij houden u op de hoogte!

U kunt ons ook op facebook volgen voor het allerlaatste nieuws.

 

 

Gerlinde Dahlhaus Patchworkclub         € 15,00Laatste vrijdag van de maand 2019/2020, aanvang 9.30 uur

Wilt u een project starten? Heeft u iets moois gezien in de winkel en weet u niet hoe u moet beginnen? Vanaf januari start er een patchworkclub die onder begeleiding van Gerlinde Dahlhaus aan hun eigen projecten gaan werken. Instromen kan het hele jaar doorKosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers

 

Marijke Hoek  Atarashii € 45,00Zaterdag 5 & 19 oktober 2019, aanvang 13.00 uur

Deze workshop, gegeven door Marijke Hoek, wordt verdeeld over twee middagen. Atarashii is een Japanse quilttechniek, die we steeds vaker weer in het quiltwerk terug vinden. We vouwen van rondingen naar vierkanten en gaan verschillende motieven/blokken maken. Het voordeel van deze techniek is dat voor en achterkant van de quilt direct klaar zijn. Enige patchworkervaring is gewenst. De blokken worden met de hand genaaid.De workshop is verdeeld over 2 middagen. Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers

 

Corrie Azink Handquilten € 45,00Zaterdag 2 & 9 november2019, aanvang 13.30 uur

Een (grote) quilt doorquilten gaat meestal het mooiste in de quiltring. U leert de “quiltslag” die daarvoor nodig is, verschillende manieren om motieven over te brengen op de stof. U krijgt veel informatie over de materialen die daarvoor gebruikt kunnen worden en tips om uw techniek te verbeteren.De workshop is verdeeld in 2 middagen. Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers

 

Jacqueline Verhaar  Boro Boro    € 25,00Woensdag 25 september 2019, aanvang 13.30 uurOnder leiding van Jacqueline Verhaar gaan jullie iets leuks maken met de Boro stijl. Er is van alles mogelijk, zo leert u de techniek met de machine te beheersen. Men heeft niet veel materialen nodig voor deze workshop. Diverse jeansstoffen en goede garens bent u al een heel eind. Ook kunt u kantjes en bandjes gebruiken om de spullen op te leukenKosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers

 

Gerlinde Dahlhaus Touwmandje € 45,00Vrijdag 4 oktober 2019, aanvang 10.00 uur

We maken een mandje van touw en stof. In de ochtend werken we aan de stroken voor het mandje en in de middag gaan we naaien. Het touw is bij deze workshop inbegrepen. Deze dag verzorgen we compleet met koffie, thee en een heerlijke lunch met soep en broodjes. We gaan het mandje naaien met de naaimachine.Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Wil Fritsma Space between squares    € 55,00Vrijdag 11 oktober 2019, aanvang 10.00 uur

In deze workshop gaat u werken aan een applicatie/collage techniek op basis van een zelf gekozen vorm. Deze vorm herhaalt zich en geeft als eindresultaat een harmonieuze uitstraling. De collagetechniek wordt op een hedendaagse, moderne manier op de naaimachine verwerkt. Hierbij spelen het gebruik van verschillende materialen zoals katoen, voile, polyestervlies, tule, dunne velours, glimstofjes en verschillende garens niet te vergeten een belangrijke rol. Na bewerking van het basisblok start u met het versnijden en weer hergroeperen en verbinden van de diverse onderdelen op een onderlaag door middel van stiksels.

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Corrie Azink Adventskalender € 55,000Woensdag 16 oktober, aanvang 10.00 uurWe maken mandjes en sterren met de hand. De blokken kunt u vervolgens met de machine aan elkaar. Deze quilt kunt u thuis afmaken naar eigen wens.De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). De kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Heleni van Til Evers workshop Applicaties en Broderie Perse € 47,50Vrijdag 18 oktober, aanvang 10.30 uur

Workshop Applicaties & Broderie Perse, onder leiding van Heleni van Til EversTijdens deze workshop gaan we leren om applicaties en broderie perse met de needleturn techniek als ook de buttonhole stitch met hand toe te passen.

De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag). De kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lekkers

 

Wil Fritsma Workshop Machinaal Quilten        € 55,00Vrijdag 8 november 2019, aanvang 10.00 uur

Machinaal quilten geeft een andere uitstraling dan het traditionele quilten en de mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan het werken met diverse materialen en het gebruik van meer lagen. Kortom het werken met de naaimachine biedt nieuwe perspectieven. Na het volgen van de cursus “Machinaal Quilten 1” bent U in staat om op een gesandwichste lap, vrij machinaal met doorgaande lijnen te quilten en te meanderen. Tevens bent u geïnspireerd om andere figuren te quilten en het geeft ook de mogelijkheid om een gepatchte quilt op deze manier te verwerken.De cursus is opgebouwd uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel is een onderdeel wat u beslist niet mag overslaan, hierin worden alle ins en outs van het machinaal quilten behandeld.De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Marijke Hoek Mola € 45,00Zaterdag 2 november 2019, aanvang 10.00 uurDe mola reverse appliqueer techniek uit Panama, waarbij meerdere lagen op elkaar worden genaaid, leren we met de hand te naaienDe cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Gerlinde Dahlhaus Kerstloper € 19,00Zaterdag 9 november 2019, aanvang 12.30 uur (vol)Zondag 3 november 2019, aanvang 12.30 uurMet de Quick Curve Ruler gaan we dit leuke kerstpatroon maken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met deze ruler, Gerlinde laat u graag nog wat mogelijkheden zien. De loper/quilt kan zo groot worden als u zelf wilt.De cursus bestaat uit 1 les (een halve dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lekkers.

 

Corrie Azink Square Dance     € 55,00Vrijdag 22 november 2019, aanvang 10.00 uurBeginnend met vierkanten en eindigen met een quilt die draait en twist. Kies een hart of krans of ontwerp je eigen top. U krijgt hele verrassende resultaten. Ook geschikt om resten te verwerken. Dit is een naaimachine workshop, waar ook veel wordt gesneden.De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Heleni van Til Evers Workshop Weddingring      € 47,50Vrijdag 15 november 2019, aanvang 10.30 uurDe kunst van de originele Weddingring zal u worden uitgelegd door Heleni. Gezellig een hele dag snijden en naaien met de hand, u maakt er vast weer iets moois van!De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Gerlinde Dahlhaus 60 graden varia      € 47,50Donderdag 21 november 2019, aanvang 10.00 uurTijdens deze cursus leren we 2 verschillende 3D technieken met de 60 graden liniaal. Het is een naaimachinecursusDe cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Marijke Hoek Scheve Huisjes     €79,00Zaterdag 25 jan, 22 feb, 21 mrt & 25 april 2020, aanvang 13.00 uurWe gaan verschillende blokken maken met de paperpiecingtechniek. Inclusief  patroon. deze workshop is geschikt om met de hand te naaien, maar kan ook met de machine gemaakt worden.De cursus bestaat uit 4 lessen  (halve dagen) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lekkers.

 

Corrie Azink Glas in Lood Quilt      € 55,00Donderdag 6 februari 2020, aanvang 10.00 uurGlas in lood is een vorm van applicatie, waarbij het gebruik van de stof (de voorstelling) en het plaatsen van de schuine biezen (loodlijnen) erg belangrijk is. er zijn meerdere patronen mogelijk.De cursus bestaat uit 1 les (een hele dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch.

 

Corrie Azink Kleurenleer      €23,00Vrijdag 17 januari 2020, aanvang 13.30 uurVaak toch een van de moeilijkste dingen in het quiltproces:  stoffen en dus de juiste kleuren uitzoeken. Met deze workshop leert u waar u op moet letten.De cursus bestaat uit 1 les (een halve dag) Kosten zijn inclusief koffie, thee en lekkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgeven kan per mail (info@thequiltcottage.nl) of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Opgeven kan per mail, telefonisch of in de winkel.

Wij vragen u wel vooraf te betalen als bevestiging van uw reservering.

Heel graag tot dan!

 

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijving:

U kunt zich inschrijven tot de cursus vol is. Tegelijk met de inschrijving dient het voor de cursus verschuldigde bedrag te worden voldaan. Uw inschrijving is bindend.

Voor aanvang van de les ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Wij behouden ons het recht voor een cursus of workshop te annuleren bij te weinig belangstelling. Het door u voldane lesgeld wordt dan zo spoedig mogelijk terug betaald.

Betaling

U kunt betalen door middel van:

  • Contante betaling in de winkel
  • Overmaken op bank rekening NL70RABO0307144445 tnv The Quilt Cottage

U heeft toegang tot de les als volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Annulering

Lessen kunt u uitsluitend schriftelijk (mag ook per mail) annuleren.

Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de les krijgt u uw volledige lesgeld terug

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de les betaalt u 50% van het lesgeld

Bij annulering tot 1 week voor aanvang, bent u het volledige lesgeld verschuldigd, tenzij u zelf zorgt voor een vervangende cursist.

 

 

 

 

Onder leiding van Jacqueline Verhaar gaan jullie iets leuks maken met de Boro stijl. Er is van alles mogelijk, zo leert u de techniek met de machine te beheersen. Men heeft niet veel materialen nodig voor deze workshop. Diverse jeansstoffen en goede garens bent u al een heel eind. Ook kunt u kantjes en bandjes gebruiken om de spullen op te leuken